cash-punt_ruisbroek_bank_automaat_geld_cash.jpeg

Acht cash-punten voor Pajottenland en Zennevallei

vrij 6 jan 2023

Nadat er de voorbije jaren almaar meer bankautomaten verdwenen, plaatst Batopin, een samenwerkingsverband tussen vier grote banken, nu opnieuw cash-punten in het straatbeeld. Nadat er al zo'n bankautomaat in Ternat, Affligem en een paar op de luchthaven in Zaventem kwamen, prijkt nu ook een cash-punt aan het station van Ruisbroek in Sint-Pieters-Leeuw. Binnenkort komen er op andere locaties in het Pajottenland en de Zennevallei nog neutrale cash-punten.

 

De cash-punten zijn een initiatief van de banken KBC, Belfius, BNP Paribas Fortis en ING België. Onder de noemer Batopin werken ze samen om tegen eind volgend jaar 2.240 neutrale bankautomaten te plaatsen in ons land. Daardoor zou 95 procent van de bevolking een cash-punt moeten vinden op minder dan 5 kilometer van de woning.

In het Pajottenland en de Zennevallei komen er nu extra automaten. Eén daarvan is al geplaatst aan het station van Ruisbroek. De andere cash-punten komen in Gooik, Ternat, Affligem, Edingen, Groot-Bijgaarden en twee in Halle.