Achtergelaten dieren in beslag genomen

din 27 aug 2019

De politiezone Zennevallei heeft in de nacht van zondag op maandag drie honden en twee parkieten in beslag genomen. De eigenaar van de dieren was al enkele dagen afwezig en liet de honden alleen achter in zijn woning in Sint-Pieters-Leeuw. De buren maakten zich zorgen door het aanhoudende geblaf en verwittigden daarop de politie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

De drie honden veroorzaakten normaal geen overlast. Toen de dieren maandagnacht toch bleven blaffen, verwittigden inwoners van de Gaston Deruyverstraat kort voor 2 uur de politie. In de woning werden drie honden en twee parkieten aangetroffen. De eigenaar was niet thuis.

“De temperatuur in de kamer was, ondanks een draaiende ventilator, zeer hoog”, klinkt het bij de politiezone Zennevallei. “De woning lag op sommige plaatsen ook vol met uitwerpselen en urine. Daarop hebben we beslist om alle aanwezige dieren in beslag te nemen.” De honden en parkieten werden overgebracht naar een dierenasiel.

De eigenaar werd op de hoogte gebracht. Hij zou de dieren al vaker voor een langere periode alleen gelaten hebben. In het verleden waren er nooit problemen. De dieren zaten sinds vrijdag alleen thuis.