kalkoven_ringweg.jpg

Actiecomité ARMA tegen plannen Ringweg

woe 19 jun 2019

De Actiegroep Ruimte en Mobiliteit Asse (ARMA) kant zich tegen het voorontwerp van de Ringweg. Het tracé loopt volgens het comité niet rond maar dwars door het dorp en zal de verkeersproblemen in Asse niet oplossen.

Het comité neemt het niet dat het tracé dwars door dicht bewoond gebied gaat waardoor er zo’n 200 onteigeningen nodig zullen zijn en voor de omwonenden veel hinder zal meebrengen op vlak van fijn stof en geluidsoverlast.

“De resultaten over de impact op de omwonenden is stiefmoederlijk behandeld. Deze Ringweg komt er bovendien niet om de verkeersproblemen op te lossen, wel om een verkeersluw centrum mogelijk te maken”, zegt ARMA.

Het tracé zal volgens ARMA de fileproblemen in Asse mogelijk zelfs verslechteren. “Het gevaar voor een aanzuigeffect van doorgaand verkeer is groot. Het plan verminkt tot slot ook de Krameikbeek- en Broekevallei, de twee groene longen van Asse. Dat het plan een ecologisch verbinding tussen beide valleien voorzien is enkel een schaamlapje", besluit het comité. 

ARMA verzet zich al langer tegen de plannen. In 2016 stapte het al naar de Raad van State tegen het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan dat het tracé definitief vastlegde.