heizel.png

Actiecomité dreigt met rechtszaak tegen stadion op Heizelparking

maa 15 sep 2014

Het Grimbergse actiecomité Parking C dreigt met juridische procedures tegen de komst van een nationaal voetbalstadion op Parking C van de Heizel. Eerder deze week gaf de UEFA een positief advies over de komst van het stadion op de Parking C.  Dat gaat het verstand van het actiecomité te boven.

Parking C aan de Heyzel is voor de UEFA een geschikte locatie voor de bouw van een nieuw stadion met het oog op het EK van 2020. Het actiecomité snapt het niet want Michel Platini, de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft weet van de klachten van het buurtcomité, zegt voorzitter Philippe Fierens.

De buurt betreurt het ook dat het overlegcomité, dat door de Brusselse schepen Courtois beloofd werd, dode letter is gebleven.  Het actiecomité wil nu Courtois en de andere initiatiefnemers duidelijk maken dat een stadion op Parking C een slecht idee is omwille van de mobiliteit. Ook hekelt voorzitter Fierens het feit dat het nieuwe stadion wordt verkocht als een project dat de burgers niets zal kosten. Maar dat is een leugen, zegt het actiecomité. Want de wegen die zullen heraangelegd worden en de extra inspanningen op het vlak van openbaar vervoer zullen investeringen zijn die uiteindelijk door de burger betaald zullen worden.  Het actiecomité beraadt zich intussen over juridische acties.