Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Actiegroep: “Meer dan de helft van de lindes in Veldkantstraat zullen verdwijnen”

Actiegroep: “Meer dan de helft van de lindes in Veldkantstraat zullen verdwijnen”

61 van de 101 lindebomen zullen gekapt worden voor de heraanleg van de Veldkantstraat in Grimbergen. Dat staat volgens het actiecomité ‘Red de bomen van de Veldkantstraat’ in een nieuw plan van de gemeente.

Twee jaar geleden kondigde de gemeente Grimbergen de plannen aan voor de aanleg van een fietspad in de Veldkantstraat. 101 lindebomen zouden verdwijnen. Daardoor ontstond een golf van protest bij buurtbewoners. Ondertussen ligt er een nieuw plan op tafel, maar het actiecomité is ook nu niet overtuigd. “61 gezonde bomen zullen sneuvelen en er komen twee levensgevaarlijke oversteekplaatsen voor fietsers”, aldus Bert Wallyn, voorzitter van de actiegroep. “We hebben informatie ingewonnen bij verschillende middenveldorganisatie, milieuorganisaties en de fietsersbond en zijn zelf achter de tekentafel gekropen.”

De actiegroep wil het plan voorstellen op de gemeenteraad. “Ons plan zal niet het goedkoopste zijn, maar het is wel veilig én met behoud van de landschappelijke elementen”, verduidelijkt Wallyn. “We verwachten niet dat ons voorstel het definitieve plan zal worden, maar met een goed compromis zijn we ook tevreden.”