ba10.jpg

Actiegroepen VOOR het behoud van de luchthaven op Zaventem

maa 15 jun 2015

Niet iedereen die rond Zaventem woont, wil de luchthaven weg. Zo werden dit weekend verschillende Facebookgroepen opgericht die pleiten voor het behoud van de luchthaven van Zaventem.

Zowat alle actiecomités rond Zaventem bundelen momenteel hun krachten en hebben vrijdag tijdens een persconferentie hun eisen bekend gemaakt. Zo pleiten ze voor de afschaffing van alle nachtvluchten tussen 22u en 7u. Voorts vragen ze dat een deel van de activiteiten van Brussels Airport wordt overgeheveld naar regionale luchthavens. En ze vragen een onafhankelijke studie die onderzoekt of het mogelijk is om Brussels Airport te verhuizen naar een minder dicht bevolkte regio van het land. (Bekijk ook de reportage: ‘Actiegroepen bundelen de krachten en eisen afschaffing van alle nachtvluchten)

De actiegroepen vertegenwoordigen naar eigen zeggen 1 miljoen inwoners in Brussel en de Rand. Maar blijkbaar zijn niet alle omwonenden het daar mee eens. Dit weekend verschenen verschillende Facebookpagina’s die pleiten voor behoud van de luchthaven op Zaventem. ‘Wij zijn voor het behouden van de luchthaven in Zaventem’ werd door 8.000 mensen geliket. De pagina ‘Front tegen de actiegroepen tegen nachtlawaai op Zaventem’ telt intussen bijna 2000 volgers.