kazerneasse2.jpg

Actievoerders bezetten oude brandweerkazerne van Asse

zat 23 mei 2015

De verlaten brandweerkazerne in de Arsenaalstraat in Asse wordt bezet door actievoerders. Die willen zo protesteren tegen de leegstand en verkrotting van het gebouw.

“De oude brandweerkazerne van Asse staat sinds november 2014 te verkrotten”, zegt Reinout Keymolen van de actiegroep ‘Kom en Bevrijd Ze’, “Het college wil alles laten slopen voor hun gecontesteerde Hopmarktplannen. Maar wij willen een andere oplossing voor de kazerne. Wij geloven dat het gebouw voor de verenigingen en mensen van Asse heel nuttig kan zijn. De oude brandweerkazerne aan de Arsenaalstraat staat sinds november 2014 leeg. Gaat de gemeente dit prachtige gebouw gewoon onbenut laten? Wij verzoeken de gemeente om het gebouw in bruikleen te geven aan een groep goedbedoelende Assenaren die er een open huis voor kunst, cultuur, sociaal werk, sport en muziek van willen maken. Laat de oude brandweerkazerne niet verkrotten , maar geef ze opnieuw vele functies.”

Vrijdagavond kwam het al tot een kat-en-muis-spel tussen de bezetters en de politie. De actievoerders zijn vast van plan om vanavond in de bezette kazerne een festivalletje te laten plaatsvinden.