Afgedankte maar herbruikbare spullen stop je voortaan in een BEST-zak

woe 4 maa 2015

In Vilvoorde werd vandaag de BEST-zak voorgesteld en dat is een primeur in Vlaanderen. Met de BEST-zak willen de initiatiefnemers herbruikbare spullen zoals boeken, elektronica en speelgoed een tweede leven geven. De zakken worden binnenkort opgehaald in Londerzeel en Zemst.

De Best-zak is al een succes in Nederland en nu duikt het inititatief ook op in Vlaanderen. Voor dit project slaan Incovo, Recupel en de kringwinkels Televil en Wrak de handen in mekaar. Het pilootproject loopt in Londerzeel en Zemst.

“Mensen die een zak hebben buitengeplaatst krijgen een nieuwe zak in een bus als ze een zak aan de deur hebben geplaatst. Wie geen nieuwe zak meer heeft kan echter ook terecht in het gemeentehuis en de kringwinkels”, legt Koen De Bock van Wrak uit.

Televil zal de goederen sorteren en nakijken. “De producten die nog goed zijn gaan naar de kringloopwinkel en kunnen daar een tweede leven krijgen. Bij het restgedeelte gaan we proberen zoveel mogelijk te recycleren, vertelt Luc Daelemans van Televil.

Het pilootproject loopt 2 jaar. Nadien zal worden bekeken of ook andere gemeenten kunnen deelnemen. Meer info vind je op www.bestzak.be