afs.jpg

AFS zoekt gastgezinnen in Halle-Vilvoorde

zon 21 feb 2016

Volgend schooljaar komen opnieuw 200 jongeren van over de hele wereld naar Vlaanderen op uitwisseling met AFS. Ze blijven hier een jaar en logeren bij een gastgezin. De vzw AFS is nog op zoek naar gastgezinnen in Halle-Vilvoorde.

 

“AFS is een vzw met honderden enthousiaste vrijwilligers, die zich inzetten voor een wereld waar iedereen elkaar begrijpt. Daarom zenden en ontvangen we jaarlijks studenten tussen 16 en 21 jaar uit de hele wereld”, vertelt Marc Debruyne van AFS, “Voor Halle-Vilvoorde en Brussel zijn we op zoek naar vijftien gezinnen die hun huis en hun hart willen openstellen voor een jongere uit een ander land. Als gastgezin haal je een stukje van de wereld in huis en maak je kennis met een andere cultuur, maar het gaat veel verder dan dat. Voor de gastgezinnen is het een leerrijke ervaring om een buitenlandse jongere in huis te halen. De aanwezigheid van iemand met een andere achtergrond verruimt de blik van alle gezinsleden. Dingen die altijd als evident werden beschouwd, blijken dat misschien toch niet te zijn. De band die tussen de gastfamilie en het nieuwe gezinslid ontstaat, is hecht en voor het leven. Ze hebben er als het ware een zoon of dochter bij.”

Het lokale comité van AFS organiseert een informatieavond rond gastgezinnen op woensdag 24 februari vanaf 19u30 in gemeenschapscentrum De Zandloper in Wemmel. Voor meer informatie kan je terecht op www.afsvlaanderen.be .