agoria-solar_team_2022_finale.jpg

Agoria Solar Team eindigt na race vol pech als tweede in Sasol Solar Challenge

vrij 16 sep 2022

Het Agoria Solar Team, met daarin twee piloten uit onze regio, is als tweede geëindigd in de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het Belgische studententeam van de KU Leuven nam voor het eerst deel aan die wedstrijd. Pech en een technisch defect aan de batterij verhinderden de eindoverwinning.

 

Het was een bewogen 8 dagen durende wedstrijd voor de Belgische studentendelegatie. Op dag één sloeg het noodlot al toe: door een oneffenheid op de weg slipte de zonnewagen en raakte het voertuig beschadigd. Nog diezelfde avond kon de wagen gerepareerd worden, maar er werden kostbare kilometers verloren. Het team kon de achterstand grotendeels goed maken, maar op de laatste avond liep het zonnepaneel van de zonnewagen schade op door een actie van een onervaren teamlid van een concurrerend team. Het Agoria Solar Team moest daardoor aan de laatste etappe beginnen met een zonnepaneel dat niet perfect werkte.

Toch kon het team nog tweede eindigen, na de Nederlanders. “Twee worden in Kaapstad maakt ons enorm blij,” aldus piloot Ronan Bauthier uit Vilvoorde. “We moesten de voorbije acht dagen hard werken voor elke kilometer.”