Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Al 20 jaar ‘Thuis’ in Ternat

Al 20 jaar ‘Thuis’ in Ternat

Al twintig jaar lang is de Dreef in Ternat wereldberoemd in Vlaanderen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met 'Thuis'. Want voor de Eén-soap vinden regelmatig buitenopnames plaats in de Dreef in Ternat.  Onze ploeg was vandaag op de set en zocht uit of de acteurs en de crew zich intussen al wat thuis voelen in Ternat.

Het was regisseur Paul Schellekens die destijds voor de Dreef in Ternat koos als ideaal decor voor de buitenopnames. “We zochten een locatie die goed beheersbaar was qua geluid. Er mocht dus niet teveel verkeer zijn en toch moest het een mooie laan zijn. En deze dreef kende ik persoonlijk omdat mijn oom hier woonde”, vertelt ons regisseur Paul Schellekens.

Gemiddeld om de twee weken strijkt de filmploeg van de VRT hier neer. Wie door deze straat rijdt herkent onder meer de villa van Marianne, de arbeiderswoning van Frank en Simonne, het huis van Lowie en z'n vrienden en de notariswoning. Actrice Monika Van Lierde, die dokter Ann speelt, zit al vanaf het eerste seizoen in Thuis. Voor haar is het bijna een thuismatch want ze is opgegroeid in Zellik. “Ik heb een band met Ternat omdat er mensen wonen die ik persoonlijk ken. Dus niet zozeer door Thuis. De eigenaars van mijn tv-woning bijvoorbeeld ken ik niet. We komen nooit verder dan de gang. Soms moeten we hier voor een scene gewoon even wachten achter de deur. Maar in de woning zelf komen we niet. Dat wordt allemaal opgenomen in de tv-studio’s.”, aldus Monika Van Lierde.

Ook RINGtv vertoefde vandaag een hele dag op de set van Thuis en sprak er met acteurs, figuranten en de eigenaars van de woningen die hun gevel dagelijks vanuit hun luie zetel kunnen bewonderen. Een uitgebreid verslag krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.