Al 850 van de 1.200 vacatures op luchthaven ingevuld

1 jaar geleden

Het invullen van zo’n 1.200 openstaande vacatures op Brussels Airport gaat vlot. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams parlementslid Tom Ongena aan Vlaams minister van Werk Jo Brouns. Enkele weken nadat Aviato, het tewerkstellingscentrum van de luchthaven, een grote campagne op poten zette, zijn al zo’n 850 vacatures ingevuld.

Enkele weken geleden luidde Brussels Airport de alarmbel. Er moest dringend extra personeel gevonden worden, het werknemerstekort bedreigde namelijk de werking van de luchthaven tijdens de drukke zomervakantie. Aviato ging via een grootschalige aanwervingscampagne op zoek naar onder meer technici, bewakingsagenten en verkopers. Minister van Werk Jo Brouns meldde gisteren dat 850 plaatsen van de 1.200 vacatures intussen zijn ingevuld.

“Er is al goed werk geleverd, maar er zijn nog bijkomende inspanningen nodig”, reageert parlementslid Tom Ongena. “We moeten kijken hoe we de aantrekkelijkheid van jobs op de luchthaven kunnen verhogen. Het is daarom een idee om eens met de luchthavensector rond de tafel te zitten om te kijken hoe de jobs duurzamer ingevuld kunnen blijven.”