Alison Van Uytvanck verlaat Tennis Vlaanderen en stopt samenwerking met coach

din 6 feb 2018

Alison Van Uytvanck verlaat Tennis Vlaanderen en stopt ook de samenwerking met haar coach Alain De Vos. Dat laat de Grimbergse tennister weten via sociale media.

“Ik wil Tennis Vlaanderen bedanken voor de steun die ze mij de voorbije vier en half jaar hebben gegeven. Ik ben trots op wat we samen bereikt hebben. Ook een speciale dank aan Alain De Vos, met wie ik graag heb samengewerkt. Maar het is tijd om mijn eigen weg te gaan”, zegt Van Uytvanck op sociale media.

Devos was sinds augustus 2016 de coach van Van Uytvanck. Aan die samenwerking komt nu een einde. Ze trekt ook de deuren van het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen achter zich dicht. Van Uytvanck wil met een eigen omkadering verder bouwen aan haar carrière. Dilbekenaar David Basile wordt de nieuwe coach van de Grimbergse. Hij is trainer bij Park Tennis Klub Vilvoorde.

Onder de vleugels van Tennis Vlaanderen klom Van Uytvanck op naar de 41ste plaats op de WTA-ranking. Het hoogtepunt volgde in 2015, toen ze op Roland Garros de kwartfinales bereikte. Maar het voorbije anderhalf jaar sukkelde de Grimbergse vooral met blessures. Daardoor is ze op de ranking weggezakt naar de 79ste plaats.