Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alleen vage interesse in overname failliete Maretours

Alleen vage interesse in overname failliete Maretours

"We hebben reeds enkele mails ontvangen van organisaties waaruit een zeker interesse blijkt in de overname van het failliete reisbureau Maretours, maar die is tot op de dag van vandaag niet concreet". Dat zegt Steven Nysten van het Leuvense advocatenkantoor Lovius. De man werd, samen met Johan Mommaerts, door de rechtbank van koophandel aangesteld als curator.

Eind oktober vroeg reisbureau Maretours uit Rillaar (Aarschot) het faillissement aan. De schuldenberg zou zijn opgelopen tot 10 miljoen euro. 

Maretours telt 19 kantoren over heel Vlaanderen, waaronder ook één in Londerzeel. Alle kantoren zijn gesloten, 36 mensen verloren hun baan. De curatore hebben het personeel ontslagen.

De gedupeerde reizigers werden meteen na het neerleggen van de boeken doorverwezen naar het Garantiefonds. Over het aantal gedupeerde reizigers bestaat geen duidelijkheid. Een precieze raming van de schulden is voor de curatoren voorlopig moeilijk te berekenen.

"Overname van het handelsfonds omvat enkel de handelsnaam en klantenportefeuille. Alle panden waarin Maretours actief was, werden immer gehuurd. De huurcontracten kunnen bij overname worden overgedragen. Ook het personeel kan dan weer in dienst worden genomen", zegt Nysten.