Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Allerlei streekproducten proeven op De Dag van de Oude Geuze

Allerlei streekproducten proeven op De Dag van de Oude Geuze

In het Streekproductencentrum in Halle vindt dit weekend De Dag van de Oude Geuze plaats. De Lambikstoempers en het Streekproductencentrum slaan daarvoor al voor de twaalfde keer de handen in elkaar.

Het hele weekend staat proeven centraal op De Dag van de Oude Geuze. Niet alleen lekker, maar ook de ideale manier om ideeën op te doen voor je menu tijdens de eindejaarsfeesten of een kadootje voor onder de kerstboom.

Dit jaar nodigde De Dag van de Oude Geuze twee speciale gasten uit. Sven Deman van ‘Where beer meets chocolate’ vertelt over de verrassende mogelijkheden wanneer je chocolade en bier combineert. Johan Pevernagie van Materia Gin laat je kennis maken met de smaken van zijn vier soorten gin en legt uit hoe je die het best met soorten tonic combineert.

Paté van oude geuze en kriek
Uiteraard kunnen ook de ‘klassieke’ streekproducten dit weekend geproefd worden. Nieuwigheid daarbij is de paté gemaakt van oude geuze en kriek van brouwerij Drie Fonteinen. Centraal staan natuurlijk de lambikbieren uit de regio. Speciaal daarvoor kwamen vorig jaar heel wat buitenlanders naar het Streekproductencentrum.

Dit jaar zijn er bieren van volgende brouwerijen of stekerijen te proeven: Boon, Cantillon, De Cam, De Troch, Drie Fonteinen, Girardin, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans en de Lambiek Fabriek.

Het evenement klokte vorig jaar af op meer dan 650 bezoekers.

Alle info vind je op www.streekproductencentrum.be.