Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alternatief voor klimaatmarsen in Steenokkerzeel

Alternatief voor klimaatmarsen in Steenokkerzeel

Vandaag wordt wereldwijd actie gevoerd voor het milieu. Ook in onze regio staan op heel wat plaatsen klimaatmarsen op het programma. In Steenokkerzel pakt het gemeentebestuur uit met een alternatief: een grote (pre-)lenteschoonmaak. 

Steenokkerzeel wijst er op dat het vorige en het huidige bestuur zich reeds jaren inzetten voor het klimaat. "Daarvan getuigen tal van projecten", zegt burgemeester Kurt Ryon, die onder meer verwijst naar het installeren van warmtepompen, het aanbrengen van LED-verlichting, de aankoop van een elektrische wagen en LNG-wagens, de samenaankoop voor isolatie, zonnepanelen en isolerende ramen en het bouwen volgens de allernieuwste BEN-normen.

Steenokkerzeel vond het dan ook zinloos om de leerlingen van de scholen zomaar de straat op te sturen en papier, karton en verf te laten verspillen. De schepen van Leefmilieu Marleen Ral en schepen van onderwijs Kurt Ryon stelden als alternatief een grote (pre-)lenteschoonmaak voor.

Meer dan 400 leeringen van 5 tot 12 jaar zullen vandaag doorheen Perk, Melsbroek en Steenokkerzeel gaan om zoveel mogeljk zwerfvuilen sluikstorten op te ruimen. "Zo zal onze gemeente net iets netter zijn en hebben de leerlingen hun bijdrage geleverd aan een properder milieu", zo klinkt het.