Alweer beroep tegen shopping Kampenhout-Sas

don 4 apr 2019

Na Unizo Vlaams-Brabant, Natuurpunt en de gemeenten Haacht en Boortmeerbeek verzet nu ook de stad Leuven zich tegen de komst van een groot shoppingcomplex op de voormalige witloofsite aan Kampenhout-Sas.

De stad Leuven heeft bij de raad voor vergunningsbetwistingen beroep aangetekend tegen de omgevingsvergunning die voormalig Vlaams minister Joke Schauvliege had toegekend voor de realisatie van het winkelcomplex door projectontwikkelaar MG Real Estate. De stad wijst in haar bezwaarschrift op de nadelen van het complex voor winkels in de stedelijke handelskern en op de gevolgen inzake mobiliteit. Leuvens schepen Carl Devlies: “Het complex situeert zich op het kruispunt van de N26 Leuven-Mechelen en N21 Brussel-Haacht, wegen die na de komst van het winkelcomplex volledig zullen dichtslibben. Op de Leuvensesteenweg ten noorden van Kampenhout-Sas zijn er nu reeds zware verkeersproblemen.”

De projectontwikkelaar wil op de site van de voormalige witloofveiling een 21.000 vierkante meter groot shoppingcomplex neerpoten. Eerder kondigden ook Unizo Vlaams-Brabant, de gemeenten Haacht en Boortmeerbeek evenals Natuurpunt aan in beroep te zullen gaan tegen het project. De gemeente Kampenhout zelf deed dat nog niet. Het sloot met de ontwikkelaar een overeenkomst af met daarin strikte afspraken over mobiliteit, milieu en veiligheid.