Ambitieus afvalplan voor Druivenfestival

din 11 sep 2018

Hoeilaart werkte een ambitieus afvalplan uit voor het Druivenfestival. Het is de bedoeling om de afvalberg te verkleinen en de bevolking bewuster te doen omgaan met verpakkingen, wegwerpartikelen en restafval. 

Het Druivenfestival start vrijdag. In samenwerking met verenigingen, handelaars, kermiskramers en deelnemers aan de rommelmarkt werkte de gemeente een aantal voorstellen uit om er voor te zorgen dat minder afval geproduceerd wordt en op straat belandt. Eén van de prioriteiten is om het afval gescheiden op te halen. De verenigingen krijgen daarom gratis roze en blauwe vuilzakken. Tijdens het festival zijn verschillende afvaleilanden en containers voorzien waar de volle zakken kunnen worden gedeponeerd. 

Handelaars en verenigingen wordt verder gevraagd om herbruikbare bekers, borden en bestek te gebruiken. Ook wat alcohol betreft zijn er duidelijke afspraken. Er mag geen alcohol worden geschonken aan personen onder de 16. Wie dat wel doet, riskeert hoge boetes.

Tot slot zijn er ook regels opgesteld wat betreft geluid en het spelen van versterkte muziek tijdens het festival. Elke vereniging die een versterkt event organiseert, moest hiervoor eerst een aanvraag indienen.