inburgeren2.jpg

Anderstalige zoekt Nederlandstalige in Asse

woe 15 apr 2015

De integratiedienst van Asse is op zoek naar inburgeringscoaches voor het project 'Samen Inburgeren'. Meer dan 40 anderstalige Assenaren staan al lange tijd op de wachtlijst om Nederlands te oefenen met Nederlandstalige Assenaren.

 

 

Een taal leer je door ze veel te spreken, dat weet iedereen. Voor nieuwkomers die Nederlands leren, is het dan ook van cruciaal belang dat ze ook buiten hun cursus NT2 het Nederlands kunnen oefenen. 

Daarom heeft de integratiedienst van Asse een project uitgewerkt. Duo's ontmoeten mekaar en doen samen een activiteit, bijvoorbeeld samen een koffie gaan drinken, fietsen, naar de markt gaan, wandelen,… in het Nederlands. De duo's spreken af op momenten dat het hen past.

Het project is een succes, alleen is de vraag van de anderstaligen veel groter dan het aanbod van de Nederlandstalige inburgeringscoaches. Er staan al 40 anderstaligen op een wachtlijst en er zijn nog eens minstens zo veel geïnteresseerden onder de cursisten Nederlands Tweede Taal. 

Ben jij geboeid door andere culturen en heb je tijd en interesse om Nederlands te praten en te oefenen met een nieuwe Assenaar? Dan is de link naar Samen Inburgeren echt iets voor jou.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"28728","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"391","width":"610"}}]]