apotheekautomaat3.jpg

Apotheekautomaat in Dilbeek

vrij 10 jul 2015
Zit je buiten de kantooruren zonder melkpoeder of fopspeen voor je huilende baby? Dan hoef je in Dilbeek voortaan niet meer te zoeken naar de apotheek van wacht. Bij apotheek De Maeyer kan je zulke producten voortaan 24 uur op 24 uit de muur halen. Daar staat immers een apotheekautomaat.
 

 

Producten die veel mensen vergeten
Babymelkpoeder, fopspenen, maar ook tandpasta, condooms of een zwangerschapstest: het zijn allemaal producten waarvoor veel mensen naar hun apotheker van wacht trekken, terwijl je ze ook gemakkelijk in andere winkels vindt. Volgens apothekeres Ingrid De Mayer vergeten mensen zulke producten al te vaak. Daarom kwam ze met het idee van een automaat op de proppen. Zo kunnen klanten zulke producten op elk moment van de dag uit de muur halen zonder dat ze daar extra wachtgeld voor moeten betalen. 
 
Geen medicatie
Voor alle duidelijkheid: medicatie vind je niet in de automaat. De ongeveer 60 beschikbare producten zijn stuk voor stuk producten die geen extra uitleg van de apotheker vereisen. Daarmee hoopt Ingrid De Maeyer te anticiperen op mogelijke kritiek van de Orde van Apothekers. Die reageerde afwijzend op een eerder initiatief in Sint-Agatha-Berchem omdat het volgens de Orde belangrijk blijft om mensen altijd raad te geven bij de producten die ze kopen in de apotheek.