Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arbeiders ontdekken openbare schuilkelders uit Tweede Wereldoorlog

Arbeiders ontdekken openbare schuilkelders uit Tweede Wereldoorlog

Tijdens werkzaamheden aan de Franklin Rooseveltlaan in Vilvoorde hebben arbeiders een openbare schuilkelder gevonden. De toevalsvondst werd net voor de Tweede Wereldoorlog gegraven.

De arbeiders waren aan het werk op de hoek van de Franklin Rooseveltlaan met de Mechelsesteenweg toen ze per toeval de ondergronds gangen ontdekten. “We hebben de bouwplannen teruggevonden. Het gaat om schuilkelders die net voor de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd”, vertelt schepen van Erfgoed Moad El Boudaati. “De kelders werden op straat, in een open ruimte gegraven, omdat daar minder kansen op bombardementen zouden zijn.”

Een archeoloog van het Agentschap Erfgoed komt de vondst volgende week documenteren. Volgens de plannen zou er zich ook aan de andere kant van de Rooseveltlaan een schuilkelder bevinden. “Omdat de werf groot genoeg is, kan de aannemer op andere locaties voortwerken. De vondst zal de werken niet te veel vertragen”, besluit El Boudaati.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.