griepvaccin.jpg

Artsenkring Halle en Omgeving houdt jaarlijkse prikactie

woe 25 okt 2017

Net zoals vorig jaar houdt de Artsenkring Halle en Omgeving vandaag haar prikactie. Zorgverleners van de Artsenkring geven daarbij het goede voorbeeld door zich te laten inenten met het griepvaccin.

Vorig jaar kwamen 50 zorgverleners en apothekers langs in het Medisch Huis om zich te laten vaccineren. Jaarlijks laten ze zich vaccineren tegen de griep. Het vaccin vermijdt dat je griep krijgt in de winter. Griep kan gevaarlijk zijn, elk jaar eist de ziekte ook ons land nog altijd doden.

De griepvaccinatiecampagne moet vooral de risicopatiënten aansporen om zich te laten inenten. Het gaat dan concreet om 60-plussers, diabetespatiënten, nierpatiënten, mensen met chronische aandoeningen en ook zwangere vrouwen. 

De Artsenkring Halle en Omgeving heeft 101 leden-huisartsen en omvat de gemeenten Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode. De hoofdtaken zijn tweeledig: de organisatie van de weekendwachtdienst en bijscholingen voor huisartsen uit de regio.