Asse, Hoeilaart en Kap.-o/d-Bos zijn de trouwvriendelijkste gemeenten

din 10 feb 2015

In amper 54% van de Vlaams-Brabants gemeenten kan je gratis trouwens. Elders moet er betaald worden. Asse, Hoeilaart en Kapelle-op-den-Bos zijn alvast de trouwvriendelijkste gemeenten. Dat blijkt uit een rondvraag van de regionale redactie van Radio 2. 

In gemiddeld 65 % van de gemeenten in Vlaanderen kan je nog steeds gratis trouwen. Meestal moet de plechtigheid dan wel voltrokken worden tijdens een weekdag en het liefst tijdens de kantooruren. In Vlaams-Brabant is trouwen echter vrij duur. Slechts in de helft van de gemeenten kan je nog gratis ‘ja’ zeggen.

Wie op zaterdag wil trouwen moet daar in 1 op de 3 gemeenten meer voor betalen. En dat prijskaartje loopt erg uiteen. In Bever trouw je wanneer je maar wil voor 10 euro. Wie in Liedekerke buiten de kantooruren wil trouwen moet dan weer 300 euro ophoesten.

De trouwvriendelijkste gemeenten in onze regio zijn onder meer Asse, Hoeilaart en Kapelle-op-den-Bos. Daar kan je altijd gratis trouwen, ook tijdens het weekend. Bovendien is het trouwboekje gratis en achteraf trakteert de gemeente op cava en fruitsap. Hoe duur het is om in uw gemeente te trouwen vind je op deze link van Radio 2. (Foto 5th Art Photography)