shopping_zellik.jpg

Asse voorstander van nieuw winkelcomplex in Zellik

woe 7 jan 2015

Komt er binnenkort een gloednieuw groot winkelcentrum in Zellik, deelgemeente van Asse? Als het van AAA Retail Pontbeek afhangt alvast wel. De bouwpromotor wil een winkelcentrum van 4.000 vierkante meter bouwen langs de Pontbeek, op nog geen anderhalve kilometer van het Basilix Shoppingcenter.

 

 

De bouwpromotor vroeg enkele maanden geleden al een socio-economische vergunning aan voor het perceel tussen de Pontbeek, de Vliegwezenlaan en de Frans Thirrystraat in Zellik. Maar die aanvraag werd geweigerd omdat er volgens het gemeentebestuur en het Nationaal Sociaal Economisch comité voor de Distributie geen goed mobiliteitsplan in vervat zat. 

De bouwpromotor denkt er voorlopig niet aan om het plan op te bergen. Integendeel. In de eerste aanvraag stonden alvast een aantal concrete namen van geïnteresseerde populaire winkelketens. Krefel, Albert Heijn en Action Markt zouden elk meer dan 1000 vierkante meter inpalmen. Maar ook Fashion Store en Avance zouden zich willen vestigen in Zellik. Het nieuwe winkelcentrum zal minstens 60 nieuwe banen scheppen, meent de bouwpromotor. Op dit moment werkt AAA Retail Pontbeek dan ook aan een nieuw en completer dossier.