Assese buurt organiseert zelf vakantiekinderopvang

woe 20 aug 2014

Tijdens de zomervakantie is het voor veel ouders niet makkelijk om kinderopvang te vinden. Enkele mama's uit De Keierberg in Asse hebben daar iets op gevonden. Ze organiseren zelf afwisselend de opvang voor meer dan 30 kinderen uit de buurt.

Zo trokken vandaag enkele kinderen van buurtvakantieopvang 'De Tuindagen' met opvangmama Els naar 'De Morette' in Asse. Daar leerde papa Cédric hen alles over paarden: van kunstmatige inseminatie tot de geboorte van het veulen.  

De Tuindagen werd enkele jaren geleden opgericht door enkele mama's uit de Keierberg in Asse omdat ze onvoldoende opvang hadden voor hun kinderen.  Maar nu worden de kinderen elke dag door een andere 'gastmama' opgevangen.  Aanvankelijk waren er 13 kinderen, intussen zijn er dat 31, vertelt opvangmama Els. 

Vorig jaar kreeg het initiatief nog de "Goed Gezien"- trofee van de Koning Boudewijnstichting. Enkele jeugdmonitoren uit de buurt steken de mama's een handje toe.  Volgend jaar wil "De Tuindagen" uitbreiden en ook opvang voorzien in de paasvakantie.