roze_fietsen_algemeen.jpg

Autoloze zondag in Vilvoorde, Asse en Wezembeek-Oppem

zon 16 sep 2018

Vandaag vindt in Brussel en in 41 Vlaamse steden en gemeenten de jaarlijkse autovrije zondag plaats. De hele dag moeten wagens aan de kant blijven en zijn voetgangers en fietsers koning op de weg. In onze regio geldt er een autovrije zondag in Asse, Vilvoorde en Wezembeek-Oppem.

De autoloze zondag geeft de aftrap voor de Week van de Mobiliteit. In alle steden en gemeenten waar auto’s vandaag stil moeten blijven staan, vinden dan ook heel wat activiteiten plaats rond zachte mobiliteit.

Vilvoorde organiseert al voor de zeventiende keer een autovrije dag en laat die samen met de jaarlijkse jeugddag plaatsvinden. Alle straten tussen de Woluwelaan, Leuvensesteenweg, Hanssenslaan, Stationlei, Heldenplein, Vuurkruisenlaan en het Zeekanaal Brussel-Schelde zijn autovrij van 10 tot 18 uur. De Lange Molensstraat, Vlaanderenstraat, Zennelaan en Gendarmeriestraat blijven open voor het autoverkeer naar AZ Jan Portaels. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Mechelen wordt omgeleid via de Woluwelaan.

In Asse zijn heel wat straten afgesloten van 9 tot 19 uur. Het gaat om de Nerviërsstraat, Kalkoven, Steenweg, Nieuwstraat, Kerkplein, Kerkstraat, Kattestraat, De Vironstraat, Weversstraat en Stationsstraat. In Mollem gebeurt hetzelfde met de Kasteelstraat tussen de Kezeweide en Kloosterbeek en in Zellik met de Noorderlaan.

In Wezembeek-Oppem is het dorpscentrum autovrij. Aan het gemeentehuis vinden vanmiddag heel wat activiteiten plaats.