week_van_het_hart.jpg

AZ Asse onderzoekt het hart van vrijwilligers

woe 24 sep 2014

Deze week is de week van het hart. Daarom organiseerde het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis van Asse een gratis meting van bloeddruk, hartslag, BMI en cholesterol. Zo'n meting geeft aan hoe gezond het hart is. Veel mensen lieten zich gratis testen.

Via folders op de markt worden mensen naar de onderzoeksruimte van het Ziekenhuis geleid.  “Daar worden enkele eenvoudige onderzoeken gedaan en eventueel worden de onderzochte personen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een aangepaste begeleiding op vlak van voeding en natuurlijk levensstijl, zegt cardioloog Dan Schelfaut. 

‘Ken de cijfers van je hart’, is het thema van de week van het hart. “Dus onder meer de  bloeddruk wordt gemeten.  Nadien bepalen we het gewicht, de lengte en de buikomtrek. En dan doen we een vingerprik om het cholesterolniveau te bepalen”, aldus Scherlfaut.

Die cijfers vertellen ons hoe het met ons hart is gesteld. Het is belangrijk om regelmatig op controle te gaan. Voorkomen blijft beter dan genezen.  In Europa blijven hartaandoeningen immers de belangrijkste doodsoorzaak.