badminton_drop_merchtem.jpg

Badmintonclub Drop viert 40ste verjaardag met fuif en initiatieles

maa 27 jun 2022

Groot feest in Merchtem bij badmintonclub Drop afgelopen weekend. De club bestaat dit jaar namelijk 40 jaar en dat werd met een grote fuif gevierd. Voor de jongere leden was er zaterdagnamiddag een initiatieles van één van de beste spelers van België, die aansluitend nog een galawedstrijd afwerkte.

Aandachtig luisteren enkele jonge badmintonners van Drop naar de instructies van Birger Abts. De nummer zes van België, actief als semi-prof in Frankrijk, geeft met plezier tips aan de jonge talenten van de club. “Ik heb opgestoken hoe je beter naar het voorveld gaat en de shuttles kort kan aftikken”, zegt jeugdspeler Lars Picarrelle. “Het was heel leuk om van zo’n goede speler les te krijgen.”

De training is een cadeau van de club aan de jonge spelers. De reden: Drop bestaat dit jaar 40 jaar en leeft als nooit tevoren. “We tellen nu 200 leden, waarvan 112 jeugdspelers zijn”, zegt voorzitter Guido Melis. “We organiseren ook veel activiteiten, vijf jeugdkampen per jaar. We hebben ook twee eigen jeugdtornooien. De inzet op de jeugd werpt vruchten af. Voor het eerst sinds langs telt onze club twee provinciale kampioenen.”