Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Barbie viert 60ste verjaardag met pop-up huis

Barbie viert 60ste verjaardag met pop-up huis

Barbie viert dit jaar haar 60ste verjaardag. Dat werd in de Dilbeekse deelgemeente Groot-Bijgaarden afgelopen pinksterweekend gevierd met een pop-up barbiehuis. Daarin konden kinderen kennis maken met enkele beroepen die Barbie uitoefent.

Van voetbalster tot kunstschilder en zelfs astronaut. Het zijn enkele van de meer dan 2.000 beroepen die Barbie heeft uitgeoefend en die jongens en meisjes tussen 4 en 12 jaar konden ontdekken in het pop-up Barbiehuis in Groot-Bijgaarden. De organisatie wilde de boodschap meegeven aan de kinderen om altijd je dromen na te jagen.

“Een studie dat wij hebben uitgevoerd toont aan dat meisjes vanaf 5 jaar stoppen met te geloven in zichzelf. Wij willen met dit pop-up huis die ‘dream gap’ overbruggen door meisjes te tonen dat ze juist eender welke carrière mogen ambiëren”, zegt Karen Aenspeck van Mattel België.

Barbie groeide uit van een schoonheidsmodel tot een sterke vrouw. Een inspiratiebron waar de mama's van nu, de jonge meisjes van vroeger, graag nostalgisch op terugblikken.

“Mijn zussen en ik hebben met heel veel met barbiepoppen gespeeld. Tot vervelens toe eigenlijk stond het altijd wel op ons verlanglijstje, de nieuwste Barbie”, zegt Annelien Coorevits. “ Het is fijn dat hier extra in de verf wordt gezet dat meisjes en vrouwen kunnen worden wat ze willen.”