Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Basketbalcompetitie definitief stopgezet

Basketbalcompetitie definitief stopgezet

Verschillende sportclubs wachten op nieuws over de herneming van de competities. In het basketbal is er wel al duidelijkheid. Basketbal Vlaanderen heeft namelijk aangekondigd dat de seniorencompetities en de competities in de jeugdcategorieën vanaf U14 dit seizoen niet hervat worden.

 

“Door de evolutie van de cijfers lijkt een snelle heropstart van de competities zeer moeilijk”, deelt Basketbal Vlaanderen mee, “we kunnen daardoor geen normaal en correct verloop met voldoende wedstrijden garanderen.” Basketbal Vlaanderen heeft daarom beslist om de seniorencompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 dit seizoen definitief stop te zetten. In overleg met de Waalse basketbalfederatie worden ook de nationale reeksen bij de mannen niet meer hervat. Enkel professionele competities en jeugdwedstrijden tot en met 12 jaar blijven plaatsvinden.

“Toch hopen we dat er dit seizoen ook in de andere categorieën nog gebasket kan worden”, benadrukt Koen Umans, secretaris-generaal van Basketbal Vlaanderen. “Zodra we toestemming hebben, willen we trainingen en recreatieve competitievormen opstarten. We denken daarbij aan 3x3 basketbal en minireeksen bij de jeugd en seniors”.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.