Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bejaard echtpaar uit Meise al vijf dagen afgesloten van buitenwereld

Bejaard echtpaar uit Meise al vijf dagen afgesloten van buitenwereld

Het echtpaar Remy De Cooman (82) en Ether Knops (84), beiden met beperkingen, kan hun huis in 'De Vlieten' in Meise niet samen verlaten. Reden: de nieuwe voordeur die Providentia bestelde, raakt maar niet geïnstalleerd, waardoor het echtpaar 'gevangen' zit.

 

Esther: "De eerste deur die ze brachten, was veel te groot. Ze plaatsten die, maar braken een stuk uit het plafond en ook de lamp brak af. "Kaput", zeiden de Poolse arbeiders. Daarna werd een andere deur gebracht, die eerst wekenlang zoals overal hier in de buurt in het gras stond 'te wachten' voor installatie. En dan was er onze 'voorlopige' voordeur. Buiten gaan kan, binnen gaan niet, tenzij er iemand binnen is om die te openen. En dus moest telkens één van ons twee thuis blijven. Dat duurt nu al sinds vorige week donderdag."

Remy: "Ik word echt gek. Ik ben slecht te been en moet van de dokter echt elke dag bewegen. Ik heb steun via mijn rollator en moet echt bewegen." Esther -die zelf deels blind is-: "Ik ga normaal met onze Remy elke keer mee, want hij is zeer moeilijk te been, en ik kan hem dan nog wat ondersteunen. Maar dat kan nu niet. Ik moet sinds donderdag thuis blijven omdat we de deur van buiten uit niet open krijgen als er niemand binnen is."De klachten stapelen zich ook op: Remy: "Een lek in de waterleiding naar de chauffageketel dichten, duurde 7 maanden "emmertjes plaatsen". Bij de overbuur die eveneens zwaar beperkt is, zijn er ook klachten over de vernieuwingen."

"Naar de gemeenteraad"

Oud-burgemeester Roger Heyvaert (Open VLD) reageert furieus. "Ik heb het echt gehad met deze toestanden", zegt Heyvaert. "Ik krijg nog elke week verschillende telefoonoproepen over de schrijnende toestanden in de sociale woonwijken 'De Vlieten' en 'Oppem'. En ik verzin echt niets. Het gaat niet over één geval, maar verschillende in de hele wijk. Ik merk dat er een soort "vriendjespolitiek" van CD&V is, waar de zwakkeren het slachtoffer van zijn. De raad van bestuur van Providentia bestaat uitsluitend uit CD&V-mandadatarissen, wat effectief bevestigd is. Ik wil zelf niet mordicus zetelen in die raad, maar wil wel dat alles voor iedereen gelijk is. Ik ga dit sowieso op de gemeenteraad aankaarten." Dat zal de eerstkomende gemeenteraad van 31 juli zijn.

"Renovatiewerken voorzien"

Vanuit Providentia reageert directeur Leen Deraedt: "Over het huis aan de Rubenslaan 12, kan ik zeggen dat er inderdaad nog verschillende werken moeten gebeuren. De voordeur is nog niet geheel afgewerkt, de aannemer zou woensdag 11 juli alles nakijken en zo snel mogelijk herstellen. Het buitenschrijnwerk bij een 70-tal woningen wordt vervangen, maar we bevinden ons in een opleveringsfase die nog tot begin september 2018 loopt." In september worden de appartementen van de Oratoriën- en Kapittellaan voorzien van nieuwe ramen en daarna volgt de wijk Meise-Oppem. (Totale investering: 115.000 euro). In totaal investeerde Providentia al ruim 164.000 euro in renovatiewerken.