Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Belgocontrol gaat opleiding luchtverkeersleider geven op eigen site

Belgocontrol gaat opleiding luchtverkeersleider geven op eigen site

De top van luchtverkeersleider Belgocontrol uit Steenokkerzeel heeft donderdag met Entry Point North de intentie ondertekend tot oprichting van de joint venture ENPB. Die zal vanaf de zomer van 2018 op de site in Steenokkerzeel opleidingen organiseren voor de eigen luchtverkeersleiders en ander personeel.

Entry Point North is een van de grootste opleidingscentra in dit domein ter wereld. Het telt momenteel 80 luchthavens als klant verspreid over 35 landen. De opleidingen worden vooral georganiseerd op de hoofdzetel in Malmö. Dat was tot nog toe ook het geval voor de aangeworven luchtverkeersleiders van Belgocontrol die hiervoor gedurende ettelijke maanden naar de Zweedse stad dienden te verhuizen. Brussel wordt wereldwijd de zevende site waar EPN actief zal zijn.

De opleidingen zullen georganiseerd worden in het hypermodern opleidingscentrum op de site van Belgocontrol waar de vliegbewegingen op grote schermen gesimuleerd kunnen worden.

Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol, wil deze opleidingen over een tweetal jaar ook openstellen voor luchtverkeersleiders uit andere landen. Als vanaf 2019 werk wordt gemaakt van de integratie van de militaire luchtverkeersleiding op Zaventem in Belgocontrol zal ook dit personeel opgeleid worden door de nieuwe joint venture.