Ben Weyts uit Beersel hoogstwaarschijnlijk minister in nieuwe Vlaamse regering

maa 28 jul 2014

In het Vlaams parlement is vanmiddag het Vlaams regeerakkoord voorgesteld dat N-VA, CD&V en Open VLD gesloten hebben. De nieuwe regering wil starten met een begroting in evenwicht, maar daarvoor zal de komende 2 jaar hard moeten worden bespaard. Beerselnaar en N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts zat 40 dagen mee aan de onderhandelingstafel. Hij wordt genoemd als mogelijk minister, maar bevestigen wil hij dat nog niet.

Veel heeft Ben Weyts nog niet van de vakantie kunnen genieten. De Beerselnaar heeft de voorbije weken voor de N-VA het Vlaamse regeerakkoord onderhandeld. "Ik ben wel redelijk moe, maar ook wel voldaan”, aldus Ben Weyts.

De nieuwe regering gaat voor  budgettair evenwicht zonder nieuwe belastingen  Maar dit vraagt natuurlijk wel een aantal structurele besparingen, zegt de toekomstig Vlaams minister-president Geert Bourgeois. 

Wat de Rand betreft, voorziet het regeerakkoord extra middelen om de verstedelijking aan te pakken. Ook op het vlak van welzijn en mobilteit zal de nieuwe Vlaamse regering extra inspanningen leveren. Ben Weyts wordt genoemd als minister in de nieuwe Vlaamse regering, maar dat wil hij niet bevestigen tot de partijraad daar morgenavond over beslist. Weyts zou ondermeer de bevoegdheden mobiliteit en openbare werken krijgen. En de kans dat hij als enige Vlaams-Brabander in de regering bevoegd wordt voor de Vlaamse rand is ook niet ondenkbaar.