1_minuut_stilte3.jpg

Bende autodieven opgerold die actief was op luchthaven Zaventem

woe 2 maa 2016

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft, in samenwerking met de politie van de nationale luchthaven van Zaventem, een bende autodieven opgerold.

De criminele organisatie bleek sinds enkele maanden bijzonder actief op de parkings van verschillende luchthavens. Op regelmatige tijdstippen ontvreemden ze luxevoertuigen, voornamelijk van het type Range Rover. Die wagens zijn uiteraard gegeerd als je weet dat de gemiddelde aankoopprijs zo’n 100.000 euro bedraagt. De bende voorzag de gestolen voertuigen van een nieuw chassisnummer en verkocht ze nadien in het buitenland.

“Eind vorige maand kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Gisteren werden op verschillende plaatsen huiszoekingen verricht. Daarbij werden 8 personen opgepakt. Op een onderduikadres in de provincie Limburg werden verschillende gestolen voertuigen gevonden evenals materiaal om de voertuigen te voorzien van een nieuw chassisnummer”, vertelt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Alle verdachten, die de Bulgaarse en Arlmeense nationaliteit hebben, werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij heeft vanmiddag hun aanhouding bevestigd.