bever.jpg

Bever: bezwaar ingediend tegen verkiezingsuitslag

zat 10 nov 2018

In Bever dienen twee kandidaten van de lijst ‘Open voor de Mens’ bezwaar in tegen de uitslag van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. Ze hopen met hun bezwaarschrift inzage te krijgen in de organisatie en het verloop van de verkiezingen. Dat schrijft Editiepajot.

 

Bij de verkiezingen van 14 oktober haalde de tweetalige lijst ‘Thuis in Bever – Chez nous a Biévène’ met zes zetels een absolute meerderheid en moest ‘Open voor de Mens’ met vijf zetels toekijken vanop de oppositiebanken. Twee kandidaten van Open voor de Mens, Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, dienen nu een bezwaarschrift in. Ze willen mogelijke manipulaties en/of fouten bij de organisatie van de stembusgang vanuit het gemeentebestuur uitsluiten, net zoals het mogelijk niet correcte gebruik van de volmachtregeling en het bewust verspreiden van zogenaamde onwaarheden over het programma van hun lijst door de andere partij in Bever, aldus Editiepajot.

Het administratief rechtscollege heeft nu veertig dagen de tijd om zich over de klacht uit te spreken.

Winnaar van de verkiezingen, de tweetalige lijst Thuis in Bever – Chez nous a Biévène kwam voor het eerst op, ter vervanging van de CD&V-lijst van uittredend burgemeester Luc Deneyer. Hij stelde zich niet meer verkiesbaar op.