Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bever krijgt een nieuwe polyvalente zaal

Bever krijgt een nieuwe polyvalente zaal

In Bever starten in mei de werken voor de bouw van een nieuwe polyvalente zaal. In september vorig jaar verbrak het gemeentebestuur de samenwerking met intercommunale Haviland voor de bouw van de zaal. Nu is een volledig nieuw dossier opgesteld.

Tot vorig zomer werkte Bever voor het dossier van de nieuwe polyvalente zaal samen met Haviland. Maar in september werd de overeenkomst verbroken omdat Bever de voorstellen van Haviland te duur vond. Het zou gaan om het bedrag van 1 miljoen euro. En dus nam Bever het project zelf in handen.

Samen met een architect en het studiebureau PlanPlus werd een nieuwe polyvalente zaal getekend van 50 meter lang bij 10 meter breed. De nieuwe zaal is nodig omdat de vergunning voor de tijdelijke feestzaal Ter WIjsbeek verlopen is. Daarom wil de gemeente die tijdelijke feestzaal ontmantelen en opnieuw opbouwen ter hoogte van de terreinen van Excelsior Bever.

Bever wil ook de parkeermogelijkheden rond de nieuwe zaal uitbreiden. En misschien het belangrijkste van alles: het kostenplaatje van de bouw bedraagt, in de versie van Bever, 500.000 euro.