ereader.jpg

Bib Londerzeel leent als eerste ook e-readers uit

din 16 jun 2015

De bibliotheek van Londerzeel is de eerste in onze regio waar je een e-reader kan uitlenen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je op zo'n e-reader tot 10 digitale boeken kan lezen. Wie dus graag leest op reis kan zo heel wat plaats besparen in z'n valies.

Vanaf vandaag stelt de bibliotheek van Londerzeel 10 e-readers ter beschikking. “Er zijn al een vijftiental bibliotheken in Vlaanderen die e-readers uitlenen, van hen hebben we gehoord dat dat goed loopt. Wij hebben vorige week pas gecommuniceerd dat we hiermee gaan starten. In één week tijd is de helft van de toestellen al gereserveerd. Dat is een goed begin”, zegt bibliothecaris Tim Lerno.

De e-readers kunnen net zoals gewone boeken 4 weken ontleend worden. Per e-book op de e-reader betaal je wel 30 eurocent. Voor het toestel zelf betaal je niets. De gemeente Londerzeel heeft in totaal 10 e-readers aangekocht, goed voor net geen 1000 euro.

 

Volgens kenners leest een e-reader aangenamer dan een tablet of smartphone. Zo is er minder reflectie van zonlicht en gaat de batterij langer mee.