bibasse.png

Bibliotheek Asse zamelt Engelstalige jeugdboeken in voor Rwanda

don 8 feb 2018

Onder het motto “Iedereen heeft recht op lezen en ontspanning, ook in arme landen”, zamelt de bibliotheek van Asse jeugd-en tienerboeken in. Wie thuis Engelstalige boeken voor een jong publiek heeft liggen, wordt uitgenodigd deze te doneren. De organisatie Jyambere Asse zorgt dat het leesvoer bij kansarme kinderen in Rwanda belandt.

Jyambere Asse is een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Rwanda. Deze kinderen hebben minder kans op onderwijs en daarom besloot de Gemeentelijke bibliotheek Asse om boeken in te zamelen.

Overtuigd van het nut van lezen bij de opbouw van taalkennis, wil de organisatie samen met de lokale bib de kinderen van de St. Joseph school in Rwanda aanzetten tot lezen. Wie nog boeken voor een jong publiek heeft liggen in de Engelse taal, wordt gevraagd deze binnen te brengen in de bibliotheek van Asse. Wanneer er genoeg boeken worden verzameld, worden ze door Jyambere Asse zelf gestuurd  naar Rwanda.  U kan altijd meer te weten komen op deze facebook pagina: https://www.facebook.com/jyambereasse