bijen_luchthaven.png

Bijenkolonie op de luchthaven: 'goed voor de biodiversiteit'

din 30 jul 2019

Brussels Airport stelde vandaag haar nieuwe duurzaamheidsstrategie voor. Die is gebaseerd op 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Met een paar concrete acties, zoals bijenkorven, wil de luchthaven een verschil maken op korte termijn. Op langere termijn is de ambitie om nog voor 2050 geen CO2 meer uit te stoten. 

 

Een eigen waterzuiveringsstation, elektrische bussen en een bijenkolonie. Het zijn een paar concrete voorbeelden van hoe de luchthaven in Zaventem milieuvriendelijker wil worden. Door te investeren in energie-efficiëntie en hernieuwbare energieprojecten wil Brussels Airport zelf controle hebben over de uitstoot van CO2.

Maar het gaat verder. De luchthaven schenkt ook aandacht aan de biodiversiteit. “Brussels Airport omvat meer dan alleen maar startbanen. Hier zijn ook graslanden waar heel wat bloemen groeien. Honingbijen zijn in de verdrukking en daar willen wij iets aan doen,” legt Caroline Bossuyt, imker op Brussels Airport uit. Door bijenkasten te installeren wil de luchthaven dus de bijenpopulatie helpen, maar ook de graslanden zo biodivers mogelijk maken. Bovendien levert het houden van bijen jaarlijks ongeveer 30 kilo aan honing op, een mooi extraatje voor het personeel van Brussels Airport.