Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Boek en schelpenactie geven boost aan benefietfestival Allemaal Warm

Boek en schelpenactie geven boost aan benefietfestival Allemaal Warm

Begin december vindt in Liedekerke de derde editie van het muziekfestival Allemaal Warm plaats. De opbrengst gaat naar twee zorg- en wooncentra voor personen met een beperking in Liedekerke en Roosdaal. Door een schelpeninzamelactie en een boek over de pelgrimstocht van initiatiefnemer Hans Jünger zit er nu al een mooi bedrag in het laatje.

Na enkele gestaakte pogingen rondde Hans Jünger zijn pelgrimstocht van Liedekerke naar Santiago de Compostella eind juli succesvol af. “Tijdens de coronacrisis was ik verschillende maanden technisch werkloos en dus zocht ik een uitdaging. Uiteindelijk besloot ik te voet naar het Spaanse bedevaartsoord te trekken, een tocht van 2.350 kilometer”, legt de bekende Liedekerkenaar uit.

De avonturen van Jünger werden gebundeld in het boek ‘Camino Hans Jünger’. “Ik heb honderd exemplaren laten drukken. Ondertussen zijn daar al zeventig van verkocht”, zegt de pelgrim. “De opbrengst gaat naar Allemaal Warm, net als het bedrag dat café Den Appel inzamelde tijdens de schelpenactie.” De ruimte boven de toog van het Liedekerkse café is gevuld met Sint-Jacobsschelpen. Bezoekers konden een bedrag doneren en daarna een schelp versieren. De actie bracht zo’n 2.000 euro op.

Muziekfestival
Dat is een mooi startbedrag voor de derde editie van het benefietfestival Allemaal Warm. “Door de coronacrisis haakten enkele sponsors af, maar dat hoop ik te compenseren met een extra festivaldag”, zegt Jünger. “De opbrengst gaat volledig naar De Valier uit Liedekerke en MPC Sint-Franciscus uit Roosdaal.” Tijdens de vorige editie werd 18.000 euro ingezameld.

Allemaal Warm vindt van 2 tot 5 december plaats in GC Warande in Liedekerke. “Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond lossen regionale groepen en grote namen elkaar af. Zaterdagnamiddag zijn er allerlei activiteiten voor kinderen gepland met onder meer een bezoek van Sinterklaas. Zondag sluiten we af met een Schlagernamiddag”, blikt Jünger vooruit.