Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bospoortbrug dit weekend afgesloten

Bospoortbrug dit weekend afgesloten

De Bospoortbrug in Halle zal dit weekend afgesloten zijn voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg gaat de voetpaden en stalen balken onder de voetpaden wegnemen. Voetgangers kunnen de nabijgelegen Baileybrug gebruiken. Voor het wegverkeer is een omleiding voorzien.

 

De betonnen voetpaden op de Bospoortbrug werden in juni afgesloten uit veiligheidsoverweging. “Ze voldoen niet meer aan de norm”, vertelt Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg. “Dit weekend zal een aannemer de voetpaden verwijderen. Ook de stalen balken, die ter versteviging werden aangebracht in 2018 na een aanvaring, worden weggehaald. Daarna wordt een soort van zware vangrail geplaatst voor de veiligheid van het wegverkeer.

Door de werkzaamheden zullen de Bospoortbrug en de Graankaai van zaterdagochtend tot zondagavond niet toegankelijk zijn. Het wegverkeer moet een omleiding volgen. Voetgangers kunnen de Baileybrug, die vlak naast de Bospoortbrug ligt, gebruiken.

Als de nieuwe Zuidbrug over enkele jaren klaar is, zal de Bospoortbrug vervangen worden door een nieuwe brug. Die brug zal enkel gebruikt worden door voetgangers en fietsers.