bourgeois.png

Bourgeois opent schooljaar in gloednieuw GTI in Londerzeel

din 2 sep 2014

In Londerzeel was de eerste schooldag voor de 300 leerlingen en leerkrachten van het Gemeentelijk Technisch Instituut vandaag wel heel speciaal. Op de Daalkouter in Londerzeel werd een gloednieuw schoolcomplex in gebruik genomen. Geen gewone school maar een architecturaal hoogstandje op vlak van technieken, energiebesparing én financiering.

Vlaams minister President Geert Bourgeois en Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits kregen als eerste bezoekers een rondleiding in het nieuwe Gemeentelijke Technische Instituut van Londerzeel. Het gebouw is het eerste dat is afgewerkt in een hele reeks van schoolgebouwen die de Vlaamse regering via een publiek-private-samenwerking samen met de gemeentebesturen wil realiseren.  De school kost zo'n 12,5 miljoen euro, en wordt voor 82 procent door de Vlaamse overheid gefinancierd.

Het complex is op heel wat vlakken vooruitstrevend.  Zo ligt het energieverbruik in deze school 75 procent lager dan in een traditioneel gebouw. Het bouwdossier werd 15 jaar geleden al opgestart, maar kwam dankzij het scholenbouwprogramma ‘Scholen van Morgen’ van de Vlaamse regering in een stroomversnelling.

In deze school zal overigens niet alleen les worden gegeven. Ook de buurt en verenigingen kunnen er gebruik van maken.