zaventem.jpg

Bouw nieuw politiecommissariaat Zaventem gestart

din 9 jul 2019

Met enkele maanden vertraging is in Zaventem de bouw van het politiecommissariaat gestart. Dat komt vlakbij het huidige commissariaat, dat te klein en verouderd is. Binnen twee jaar moet het nieuwe commissariaat klaar zijn. Kostplaatje: 14,5 miljoen euro.

Normaal moest de bouw in februari beginnen, maar allerhande procedures veroorzaakten de nodige vertraging. "Momenteel is het archeologisch onderzoek nog lopende, vanaf 30 juli volgen de definitieve grondwerken. De installatie van de werf is voorzien voor 5 augustus en tegen het einde van de zomervakantie zouden deze grondwerken klaar moeten zijn, zodat de scholen hiervan niet teveel hinder ondervinden”, zegt burgemeester Ingrid Holemans.

Het huidige commissariaat gaat tegen de vlakte omdat het helemaal opgeleefd en bovendien te klein is voor de politiezone Zaventem. De voormalige rijkswachterskazerne werd gebouwd op maat van 30 rijkswachters, terwijl intussen 120 politieagenten voor de zone werken. Op de site komt vermoedelijk extra parkeergelegenheid.

Foto: Facebook Lokale Politie Zaventem