Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Boze boeren palmen volledig Ninoofsesteenweg in tussen Lennik en Brussel

Boze boeren palmen volledig Ninoofsesteenweg in tussen Lennik en Brussel

Boeren uit heel Europa hebben vandaag afspraak in Brussel om betere prijzen voor hun producten te eisen. En dat veroorzaakte deze voormiddag verkeersmoeilijkheden op de snelwegen naar Brussel voornamelijk in Wallonië. Maar ook op de gewestwegen was het bijzonder druk. Zo palmden boze boeren de volledige Ninoofsesteenweg in tussen Lennik en Brussel.

De landbouwers verspreidden zich tussen Lennik en Brussel over de vier rijstroken van de Ninoofsesteenweg. Het autoverkeer van Brussel naar Ninove reed, werd door de politie aan de drukke kruispunten tegengehouden en omgeleid.

De landbouwers uit het Pajottenland  hadden zich vanmorgen verzameld aan het kruispunt in Eizeringen (Lennik). Ook vanuit Merchtem en Opwijk zakte een colonne af naar Lennik. In Asse werd het kruispunt van de N9 en de Nieuwstraat afgezet in de richting van Asse-centrum en Zellik. Een tijdlang werden ook de opritten van Ternat afgesloten uit vrees dat de landbouwers de E40 zouden oprijden. Maar uiteindelijk hielden ze zich aan het parcours en trokken ze naar Lennik. Daar kregen ze ook nog het gezelschap van landbouwers uit Ninove. Daardoor ontstond een indrukwekkende colonne van zo’n 300 tractoren die samen richting Brussel trok.

Ook vanavond wordt er opnieuw hinder verwacht op de gewest- en snelwegwegen.