Boze boeren voeren actie aan E40 in Ternat

don 30 jul 2015

De Belgische boeren zijn misnoegd over onder meer de prijs van melk en varkensvlees. Daarom plannen ze vandaag verschillende acties en wegblokkades. De acties zijn een initiatief van het Boerensyndicaat. Vanmiddag voeren ze actie langs de E40 in Ternat. Daar zullen onder meer de op- en afritten geblokkeerd worden. 

In Frankrijk blokkeren landbouwers al dagenlang belangrijke wegen. Het protest breidt zich uit naar ons land. “Bij ons liggen de prijzen die landbouwers voor hun producten nog lager. Wij zijn er dus nog slechter aan toe. Aan deze voorwaarden heeft niemand nog zin om verder te doen”, is te horen bij het Boerensyndicaat.

Gisteravond  waren er al blokkades in het Henegouwse Lessen, vlakbij de grens met Vlaams-Brabant. Daar werd de E429-snelweg tussen Halle en Doornik geblokkeerd. In Gellingen werden de op- en afritten geblokkeerd waardoor ook het verdeelcentrum van Colruyt niet meer bereikbaar was.

Vandaag wordt er actie gevoerd in de Vlaamse provincies. Vanmorgen waren er blokkades aan de op- en afritten langs de E17 in Sint-Niklaas en Nazareth. Ook in Antwerpen en West-Vlaanderen waren er verschillende manifestaties. Vanmiddag worden er blokkades verwacht langs de E40 in Aalst en Ternat. Ook daar zullen wellicht enkele op- en afritten gesloten worden. Daarna zullen de boeren doortrekken naar het kruispunt in Eizeringen.