brand_lotus3.jpg

Brand bij Lotus Bakeries in Wolvertem opnieuw opgeflakkerd, 2 zwaargewonden

woe 3 jun 2015

De brand in de Lotus-fabriek is in de vooravond opnieuw opgeflakkerd nadat een deel van een muur is ingestort. Daarbij zijn 2 brandweermannen waar gewond geraakt. Dat heeft burgemeester Emmerechts gemeld. Het blussen zal nog uren in beslag nemen.  

In de vestiging van wafel- en koekjesproducent Lotus in Wolvertem was vanmorgen een hevige brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn in een koelcel van de fabriek.

Heel wat korpsen kwamen ter plaatse maar de brandweer zag geen andere optie dan de fabriek gecontroleerd te laten uitbranden. De brandweer kon wel verhinderen dat het vuur zou overslaan naar een aanpalende opslagplaats waar zich heel wat luxewagens bevinden.

Rond 16u leek de brand onder controle maar die is intussen opnieuw opgeflakkerd na het instorten van een muur. Daarbij raakten twee brandweermannen zwaar gewond. Twee andere collega's raakten lichtgewond maar werden ook uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoed wordt dat de brandweer nog uren zal moeten nablussen. 

Enorme rookontwikkeling

Het vuur veroorzaakte ook een enorme rookontwikkeling die tot in Brussel te zien was. Inwoners van Wolvertem en Grimbergen werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Ook automobilisten werd gevraagd om de ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. De rook was evenwel niet giftig. Dat bleek uit metingen van de civiele bescherming.

In de Ossegemsstraat tussen de Hoekstraat en Cockaert werden de inwoners uit voorzorg geëvacueerd. Ook de werknemers van het nabijgelegen Day by Day werd gevraagd om het bedrijf te verlaten. Zij werden samen met de werknemers van Lotus voorlopig opgevangen in het dienstencentrum De Spil.