Brandweer krijgt 70 oproepen voor stormschade

maa 4 maa 2019

De brandweer heeft vandaag zo’n 70 oproepen gekregen voor schade door het stormweer. In Ternat reed een trein in op een weggewaaide golfplaat, in Halle vertraagt het weer de werken aan de Bospoortbrug waardoor die ook morgen afgesloten blijft.

 

Rond 7 uur vanochtend belandde een golfplaat op de sporen van de lijn 50 tussen Brussel en Gent. Een trein kon de golfplaat niet meer ontwijken en reed er vol tegenaan. Daarbij raakte niemand gewond, maar de trein werd in het station van Ternat wel grondig gecontroleerd. Het treinverkeer moest daardoor tussen Jette en Ternat over één spoor. De vertraging liepen op tot een half uur.

Her en der versperden omgevallen bomen de wegen. In Sterrebeek belandde een wijzerplaat van de klok in de kerk in de dakgoot. In de Dorpstraat in Kampenhout vernielde een omgevallen boom de veranda van een woning.

Het stormweer veroorzaakte ook vertragingen aan de herstellingen van de Bospoortbrug. Die ging vandaag dicht voor het jaarlijks onderhoud. Maar de gure omstandigheden gooiden roet in het eten, waardoor de brug ook morgen afgesloten blijft voor het verkeer.

Foto: Brandweerzone Vlaams-Brabant West