brandweerkazerne_lennik.jpg

Brandweer neemt afscheid van kazerne in Lennik

din 9 jul 2019

In Lennik is de brandweer begonnen met de verhuis naar de nieuwe kazerne. Die komt in een oude Peugeotgarage aan het kruispunt van de Assesteenweg en Ninoofsesteenweg in Eizeringen. Morgen moet de nieuwe kazerne operationeel zijn. Er komt dan een einde aan 129 jaar aanwezigheid van de brandweer in het Lennikse dorpscentrum.

De Lennikse brandweermannen steken zelf de handen uit de mouwen om alle materiaal en inboedel te verhuizen. Naast de interventieploeg zet de Brandweerzone Vlaams-Brabant West extra manschappen in en een hoogtewerker van de brandweerpost in Zaventem.

Na 129 jaar verlaat de brandweer morgennamiddag het Lennikse dorpscentrum. De brandweer zal een eresaluut brengen aan de gemeente door morgen rond 16u00 met hun brandweerwagens een optocht te houden door de Lennikse straten. Twee uur later vertrekt de brandweer dan vanuit de nieuwe kazerne. Vanaf dan wordt het nieuwe adres ook geregistreerd door de hulpcentrales

De brandweer kocht de oude garage twee jaar geleden voor iets minder dan 3 miljoen euro. De voorbije maanden werden de ruimtes opnieuw ingedeeld worden, de elektriciteit en sanitair aangepast en kwamen er extra poorten zodat de wagens snel kunnen uitrukken. De brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat moet op termijn een ontmoetingscentrum worden.