Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brandweer stelt zich burgerlijke partij na aanval hooligans

Brandweer stelt zich burgerlijke partij na aanval hooligans

De Brandweerzone Vlaams-Brabant West stelt zich burgerlijke partij nadat ambulanciers afgelopen weekend zijn aangevallen tijdens een interventie. De zone stelt ook een actieplan op voor het geval er zich nog gelijkaardige feiten voordoen.

Tijdens een eerfestijn van een supportersclub van Anderlecht in de Halse deelgemeente Buizingen kwam het tot een confrontatie met zo’n Standard-hooligans. Toen de hulpdiensten enkele mensen wou verzorgen, werden ambulanciers aangevallen door zo’n 25 gemaskerde hooligans. Daarbij raakte niemand gewond, maar liep een ambulance wel schade op. De partij heeft zich voor de eerste keer burgerlijke partij gesteld voor de geleden schade.

Daarnaast stelt de brandweerzone ook een actieplan op als ambulanciers of brandweermannen nog eens aangevallen worden. Zo overlegt de brandweer met verschillende politiezones in het werkingsgebied. Het denkt daarbij aan codes wanneer mensen gevaar lopen of aangevallen worden. Daarnaast gaat de brandweerzone opleidingen zoeken voor hulpverleners die hen beter leert omgaan met plotse agressie.