Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brug over Ring in Zaventem wordt vermoedelijk afgebroken

Brug over Ring in Zaventem wordt vermoedelijk afgebroken

De brug over de Ring in Zaventem is versleten en zal vermoedelijk worden afgebroken. Dat blijkt uit een controle die is gedaan in het kader van de geplande herinrichting van de Ring rond Brussel. De brug in Vilvoorde is nog wel sterk genoeg.

Volgend jaar start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Ring rond Brussel. Dat is broodnodig want sommige stukken van die Ring zijn meer dan 65 jaar oud en lang niet meer aangepast aan de huidige verkeersnoden.

Bij de herinrichting worden niet alleen het wegdek maar ook bruggen en viaducten vernieuwd. Zo is de Werkvennootschap, dat is de dienst van de Vlaamse overheid die grote mobiliteitswerken coördineert, momenteel bezig met de inspectie van 32 bruggen over de Brussele Ring. 

Uit metingen blijkt dat het viaduct van Vilvoorde sterk genoeg is om een extra rijstrook aan te kunnen. De brug aan de Henneaulaan in Zaventem is er echter slechter aan toe. De brug is versleten en moet worden vervangen. De brug kan nog zeker een decennium mee, maar gezien de werken die aan de Ring zullen gebeuren, dringt ook een nieuwe brug zich op.